RUJANI

ARONIJA UZGOJENA BIODINAMIKOM I OPLEMENJENA PRIRODOM

Reljef u kamenu poznat pod imenom Kamen Svećenika ili Kamen Svetovida. Ugrađen u XII. st. ponad temelja crkve u Alterkirchenu na otoku Rigen.

Skulptura Svevida

Skulptura Svetovida u Trentonu, New Jersey.

Budući je aronija temelj našeg prirodnog gospodarstva, ime Rujani izabrali smo zbog jarke crvene (rujne) boje; koju lišće aronije poprima u rujnu, poslije berbe a prije opadanja.

Daljnjim istraživanjem tog imena ustanovili smo da su Rujani bili slavensko pleme koje je u VI. stoljeću obitavalo na njemačkom otoku Rigen; kojeg su Slaveni na svom jeziku zvali Rujan.Na otoku, na rtu (Ar)k(onija), nalazio se drveni paganski hram Jaromarsburg, ispunjen rogovima i posvećen slavenskom bogu Svetovidu, zaštitniku poljoprivrede, koji je često prikazivan s rogom obilja.  Interpretacija ‘rujnosti’ često je poistovjećena sa idejama obilja, bujnosti i plodnosti.

Ideja ‘Rujana‘ primjereno opisuje naš put povratka planeti Zemlji i životu u skladu s njom; s grčkim bogom prirode Panom, poznatom po njegova dva roga obilja koji su osnova biodinamike, oblika ekološke proizvodnje koju smo izabrali kao glavnu smjernicu razvoja našeg prirodnog gospodarstva; nadahnuti duhovnim vodstvom oka boga Ra, koje skriveno u imenu ‘Rujani‘ plamti u Panovo ime; čineći naš otok Rujani – rujnim.

Misao vodilja nam je obnoviti i oplemeniti zemlju putem ekološke poljoprivrede, prvenstveno biodinamikom, uzgajajući biljne kulture visoke kakvoće, putem njih liječeći sebe i druge.

Aronija u svojem jesenskom ruhu, blistavi crni plodovi i rujno lišće.

Pripravci za nadzemni i podzemni dio biljke, svjetlost i tamu, kremen iz roga i gnoj iz roga.

Rog obilja